De ideale recepten voor een picknick
De ideale picknick recepten
De zon is weer zichtbaar en dat betekent dat we weer kunnen picknicken. Haal je picknickkleed maar uit de kast want met deze lekkere recepten zorg je voor een picknickfeestje! Lees meer om te zien welke lekkere picknickrecepten wij voor je hebben verzamelt.
#1 Carpaccio wraps
Wat heb je nodig?
- 2 grote wraps (naturel of volkoren)
- Groene pesto
- Carpaccio
- Pijnboompitten
- Parmezaanse kaas
- Rucola
- Prikkers
Instructies:
- Smeer de groene pesto op beide wraps
- Beleg de wraps met plakjes carpaccio
- Verdeel de pijnboompitten, Parmezaanse kaas en Rucola over de carpaccio
- Rol de wraps strak op en doe er eventueel huishoud- of aluminium folie om heen
- Leg ze 30-60 min in de koelkast (Langer is ook mogelijk)
- Haal de wraps uit de koelkast en snijd de wraps in plakjes
- Prik in iedere wrap plakje en smullen maar!
#2 Croissantjes met knakworst
Wat heb je nodig?
- 1 rol croissantdeeg mini croissant
- Party Knaks
Instructies:
- Verwarm de oven op 200 graden
- Giet de worstjes af en leg ze in een kom
- Leg een plakje croissantdeeg op een snijplank en leg hier een knakworstje op
- Rol het op tot een croissant. (Van de lange zijde naar de punt van het deeg)
- Doe dit met al het croissantdeeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier
- Alles gedaan? Stop ze dan in de oven voor 8-10 minuten.
#3 Tortilla guacamole dip
Wat heb je nodig?
- 2 stuks rijpe avocado’s
- 1 hele tomaat
- ½ rode ui
- ½ limoen sap
- 2 teentjes knoflook
- Optie: rode peper
- 1 zak tortilla chips naturel
Instructies:
- Snij de avocado’s door de helft, verwijder de pit en lepel de avocado’s uit
- Snij de ui, tomaat en eventueel de rode peper fijn en pers de knoflook.
- Prak de avocado’s fijn in een kom
- Voeg daarna de ui, tomaat, peper, knoflook en de limoensap toe aan de geprakte avocado’s
- Meng het geheel goed door elkaar. Breng eventueel het mengsel op smaak met wat peper en zout. Smaakt het goed? Dan is het tijd om met de tortilla chips en te genieten!
#4 Muffins
Wat heb je nodig?
- 300 gram tarwebloem
- 8 gram bakpoeder
- 150 gram Kristalsuiker
- Snufje zout
- 75 gram roomboter (ongezouten)
- 2 eieren
- 250 ml halfvolle melk
- 1 theelepel Vanillearoma
- Muffinvormpjes (12 stuks)
Instructies:
- Verwarm de oven op 180 graden
- Zeef de bloem en meng de bloem met het bakpoeder, suiker en zout
- Doe de boter in een steelpan en laat het op laag vuur smelten
- Klop de eieren in een kom los met de melk en vanillearoma. Voeg hierna de boter toe en meng het goed door
- Voeg de beide mengsels bij elkaar en spatel dit goed door
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes
- Zet de muffins in het midden van de oven
- Bak de muffins 20-30 min in de oven
#5 Bladerdeeg met zalm en spinazie
Wat heb je nodig?
- 1 pak diepvries bladerdeeg
- 150 gram roomkaas kruiden
- 125 gram gerookte zalm
- 100 gram babyspinazie
- 1 ei
Instructies:
- Verwarm de oven op 200 graden
- Leg het bladerdeeg op een bakplaat
- Roer de roomkaas los en snij de zalm in stukjes
- Besmeer de bladerdeeg met roomkaas, verdeel de babyspinazie over het geheel en druk dit voorzichtig aan. Verdeel nu de zalm.
- Vouw nu voorzichtig de hoeken van de bladerdeeg naar binnen
- Klop het ei los en bestrijk de bladerdeeg envelopjes met het eimengsel
- Bak de bladerdeeg in 15 min goudbruin in het midden van de oven
Hopelijk vond jij de picknickhapjes even lekker als ons. Vergeet niet je picknickkleed mee te nemen naar jou picknickplek. Heb je nog geen picknickkleed dat je gemakkelijk mee kunt nemen naar jouw picknick? Bekijk ons picknickleden aanbod.